Skip navigation

Over mij

Hoi, ik ben Robin. Ik ben 15 jaar oud, ik zit in de derde, en ik woon in Maassluis. Ik houd van programmeren en werk bij Qdentity in Maasland. Deze website is mijn plek om al mijn projecten te showcasen. Ik heb ook een blog over programmeren, webdevelopment en andere coole shit.

Dit ben ik.

Verder speel ik handbal en heb ik een YouTube kanaal, waar ik video's maak over onder andere programmeren, video-editten en andere interrestante dingen (voor mij dan).
Ook heb ik een GitHub account waar ik de meeste van mijn projecten op zet.

De meestgebruikte programmeertalen in mijn projecten Mijn activiteit op GitHub het afgelopen jaar.

Hoe ik in aanraking ben gekomen met programmeren

Ik programmeer al sinds groep 7 (2017). Ik ben ermee begonnen omdat ik in de bieb een boek zag staan over website's maken. Nu moet je weten dat ik al sinds groep 4 zo'n computernerd was, die van elk knopje wist wat het deed. Het boek heette Creeëren met code: Zo maak je een website. Dus ik maakte een website, die eind 2017 online kwam. Ik hield enorm veel van geheim agenten, dus de eerste versies (tot versie 9) gingen daar ook over. Je kunt die versies in mijn Website Library zien.

Nadat ik mijn eerste website had gemaakt ben ik naar CoderDojo gegaan. Dat is een soort bijeenkomst die hier in Maassluis om de vier weken is, waar kinderen kunnen leren programmeren, en elkaar daarbij kunnen helpen. Ik heb op CoderDojo geleerd hoe PHP en databases werken, en uiteindelijk met die kennis Nindo en SkyLight gebouwd.

Ik verdiep me momenteel verder in Linux, Elixir end Phoenix LiveView. Ik post op mijn blog regelmatig updates over wat ik maak, leer en doe. Ik probeer altijd te blijven leren.

Ik host mijn website bij bHosted. Ik ben daar ongeveer 30 euro per jaar aan kwijt. Ik heb inmiddels websites voor mijn vader, mijn oma, mijn moeder en mijn opa ontworpen (nu alleen mijn zusje nog 🙈)

Wil je ook leren programmeren?

Wil je ook graag een website ontwerpen en bouwen? Kijk dan eens naar het Handboek HTML5 en CSS3, of het boek waarmee ik het geleerd heb: Creeëren met code: Zo maak je een website. Ook is Grasshopper van Code width Google een goed programma, maar ik zou je vooral Exercism aanraden! Het beste advies dat ik je kan geven? Kies een project en ga het gewoon proberen te bouwen. In het ergste geval heb je hulp nodig, die je overigens overal kan krijgen. Je kan bijvoorbeeld altijd naar een CoderDojo gaan! Vind hier meer info over CoderDojo's: https://coderdojo.nl.

Over de site

Mijn website is gebouwd in pure HTML met wat PHP voor wat extra magie en wordt gehost bij bHosted. De projecten page is dynamisch opgebouwd door mijn projecten de fetchen met de GitHub API. De boeken page is gebouwd met Micro.blog Bookshelves. Voor de styling gebruik ik tailwindcss. Het font voor de headings heet Poppins, en voor de main content gebruik ik Merriweather. Het display font is Bungee Shade. Mijn blog bestaat uit een paar static sites die gebouwd zijn met Hugo en de source code daarvoor kan gevonden worden in RobinBoers/blog. De source code voor deze site kan in RobinBoers/geheimesite.nl gevonden worden.

Contact

Wil je me een bericht sturen?
Dit is een van mijn 6 e-mailadressen: robin@geheimesite.nl
Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen.