Skip navigation

Project: Nindo

Nindo is een klein social media platform dat ik in 2018-2019 heb gemaakt.
Het is een van de grootste codebases waar ik ooit mee heb gewerkt en het was een hele goed leerproject. Er was een website en een webapp.

Het ondersteund posts, likes, vrienden, afbeeldingen, private messages en chatrooms. Ik heb het 1 januari 2021 offline gehaald vanwege inactiviteit. Daarnaast was de codebase zo groot dat het een nachtmerrie was om te onderhouden. Als ik één bestand aanpaste brak het complete platform.

Je kan het project nog wel op GitHub vinden onder de GPL3 licentie. En als je wilt, en de kennis hebt, mag je het ook zelf hosten. Bekijk op GitHub.

Archief

Ik heb de content van Nindo gearchiveerd. Er stond niet veel op, maar het is een stukje geschiedenis van mijn website, en ik heb daarom besloten de content die al gepost was te behouden. Je kan het hier vinden: Nindo Archief.

Geschiedenis

Ik ben Nindo ooit begonnen als een chatapp voor geheim agenten. Mijn hele website ging over een geheime ruimte organisatie genaamd de DDDD (De Dienst van Buitenaardse Dimenties en Domeinen) die ik en mijn vrienden hadden bedacht. Je kan die versies van mijn website vinden in mijn Website Library.

Een onderdeel van die chatapp maakte gebruik van een JSON bestand om publieke berichten te plaatsen, een soort Twitter clone. Dit onderdeel noemde in Nindo, omdat het cool klonk, en Ninjas vast wel iets te maken hadden met geheim agenten (maar niet heus).

De eerste versie van de DGAW

Een tijdje later besloot ik de webapp (genaamd DGAW, De Geheim Agenten Webapp) een nieuw jasje te geven. Ik voegde support toe voor een rare manier van DMs, die op mailen leek.

Redesign met meer functies

Bij het derde en laaste redesign gebruikte ik deze template van W3Schools. Ik heb toen mijn hele website herontworpen, en ik gebruik nu nog steeds dezelfde basis voor de huidige versie van mijn website. Ik heb toen de naam DGAW laten vallen en ben alles Nindo gaan noemen (aangezien het niet zoveel met geheim agenten meer te maken had).

DGAW WEER ONLINE

Door Robin Boers, October 21, 2019

De DGAW is weer online! Het heeft nu een andere naam: Nindo. Je kunt er nog steeds openbare berichten plaatsen, en prive berichten versturen. Maar je kunt nu ook afbeeldingen aan je berichten toevoegen met Nindo Images, en je kunt berichten liken. Je kunt nog steeds inloggen met een geheimesite account. Wil je het zien? Kijk dan eens hier:

Inloggen | Nindo

Ik heb daarna nog veel dingen toegevoegd: likes, images in posts, profielfotos, chat (logische versie van DMs) en friends. Ik heb ook twee versies van de webapp gehad, waarbij ik gebruik maakte van de PWAs.

GROTE NINDO UPDATE

Door Robin Boers, December 27, 2019

Grote update! Ik heb de laatste tijd hard gewerkt aan Nindo, en ik ben trots om aan te kondigen dat er vanaf nu een 2 nieuwe functies in Nindo zitten.

  1. Je kunt je eigen profielfoto instellen.
  2. Er is weer een Nindo webapp!

Je vind ze allebei in je Nindo/geheimesite-account dashboard.
Naar je dashboard

Kort daarna besloot ik Nindo offline te halen en te open-sourcen.

NINDO 0FFLINE

Door Robin Boers, January 1, 2021

Nindo is vanaf 1 januari 2021 offline. Er kunnen geen berichten meer worden geplaatst, profielen worden gemaakt of berichten worden verstuurd. Accounts blijven online, maar worden allemaal overgezet naar geheimesite-accounts. Dit betekent dat je gewoon kan inloggen, en dat je gebruik kan maken van andere apps die ik gemaakt heb.

Ik heb er erg van genoten Nindo te maken, en te onderhouden.
Als je intresse hebt in het project, kan je het op GitHub zien.
https://github.com/RobinBoers/Nindo

Je kan hier meer lezen over waarom precies: Nindo is offline - Webdevelopment-En-Meer