Somtoday verbeteren met CSS

Kennen jullie Somtoday? Voor de mensen die het niet kennen: het is een leerlingvolgsysteem voor het voortgezet onderwijs. En het is toevallig ook wat mijn school, het Lyceum Schravenlant, gebruikt.

Som is noice. Je kan er je cijfers, huiswerk en leermiddelen zien. Maar ik zie ook een aantal verbeterpuntjes. Somtoday heeft voor de docenten een uitgebreid dashboard waarin ze het huiswerk kunnen inplannen, cijfers kunnen invoeren, absenties kunnen bijhouden etc.

Somtoday Docent: een mooie moderne Angular app

Maar leerlingen en ouders zien deze website uit het jaar 1900. Oke, dat is misschien een beetje overdreven, maar het doet me wel serieus denken aan websites uit 2000.

Somtoday voor leerlingen en ouders: een site die eruitziet alsof hij uit een tijdmachine komt

Er zijn heel veel dingen die me irriteren aan dit ontwerp. Om er een paar te noemen:

Zoals mijn lezers waarschijnlijk weten ben ik een webdesign freak die weet hoe CSS werkt. Dus heb ik een userstyle geschreven die je kan installeren om het leerling/ouderpaneel iets beter te maken. Het is gebaseerd op de look van Somtoday Docent, en ziet er zo uit:

Verbeterde versie van Somtoday voor leerlingen en ouders

Als je wil kan je mijn userstyle op mijn GitHub account vinden.

Userstyles kan je installeren met Stylus. Je kan in de extension mijn CSS code plakken en als het goed is zou dan je Somtoday er veel beter uit moeten zien :)

Ik hoop heel erg dat een medewerker van Somtoday dit toevallig leest. Zo ja, zou je me in contact willen brengen met de designers / ontwikkelaars van Som? Mijn emailadres is robin@geheimesite.nl :)